Numeroiden nostoa ja lukiomietteitä

Siitä onkin jo vierähtänyt tovi, kun viimeksi kirjoittelin, mutta tässä sitä taas ollaan. Tässä lyhkäsessä tekstissä kuulumisia, koulusta ja numeroista höpöttelyä.

Kelit on viilennyt ihan yllättäen. Eilen mulla oli vielä softshell-takki päällä ja ihan normaalit sukat jalassa, mutta tänään herätessäni ikkunan alla odotti lumimaisema (taih, noh, autotie, jonka reunaa koristavissa puissa oli lunta:) ja -10C. Kaksi hupparia ja siinä päällä samainen mitä eilen takki, sekä kahdet villasukat jalassa onnistuin jäädyttämään varpaani ja käsivarteni. Olin toki tallilla. Siellä tuntuu aina olevan kylmempi, mitä mittari näyttää.

Syksykin on kulunut hetkessä. Palatessani maanantaina kahden viikon TET-jaksoilta, ajattelin, että tässähän on vielä puolet jäljellä tätä lukukautta. Sitten kuulinkin, että joulu on kuukauden päästä! Siis kuukausi enää ja numerotkin annetaan suunnilleen kahden viikon päästä. Ihan hullua! Miten tää syksy on mennyt niin nopeasti. Pitäisi hankkia jo joulukalenteri.

Tällä viikolla oon heränny kunnolla siihen, että kouluun pitää käyttää aikaa, ainakin jos haluan nostaa arvosanoja. Yhteishakuunkaan ei oo kovin kauaa. En oo oikeastaan miettinyt mitään muita lukiota kuin Rellua ja TYK:iä. Molemmat vaikuttaa hyviltä lukioilta, mutta tosi erilaisilta. En yhtään osaa tai halua päättää. Olisi paljon kivempaa jos se tapahtuis jonku arvonnan kautta. Silloin voisi vaan valittaa, että tyhmä systeemi. Nyt sen joutuu itse päättämään numeroiden avulla.

Noh, meen viikon kuluttua Rellun tutustumispäivään ja joskus myöhemmin TYK:n. Ehkäpä ne auttaa päättämään. Toki pitää vähän kans ottaa huomioon, että tällä hetkellä mun keskiarvo ei edes riittäisi Relluun, mutta uskon, että jos vähän panostan enemmän niin voin saada hippusen (pienen hipun) yli ysin keskiarvon. Pitää sit vaan toivoa, että se riittää ja rajat vähän laskee. Tänä vuonna matalin keskiarvo Rellun normilinjalle oli 9,25 ja yhteiskuntatieteelle 9,5. Onneks TYK:ssä on ollu sit matalampi.

Tuumasta toimeen; aloin käyttämään tällä viikolla vähän enemmän aikaa koulujuttuihin ja sain kyllä aikaa kulumaan. Välillä olin suunnitellut, että käyttäisin jonkun 20 minuuttia ranskaan, 10 minuutissa opettelen eri hiilivetyjen alkuja, jonka jälkeen kirjoittaisin 30:ssä minuutissa johdannon kirjailijakansioon. Pelkästään ranskassa vierähti lähemmäs tunti ja johdantoa en oo vieläkään kirjoittanut. Tähän päälle sitten vielä köksän pikku projekti, uskonnon koe ja muut läksyt.

Ei tää määrä liian isolta tunnu, mutta aikaa tosiaan saa menemään paljonkin. En ymmärrä miten oon aikasemmin saanut kaiken tehtyä niin nopeasti. Myöskään en tajua miten ihmeessä pärjään toisinaan ilman kalenteria ja/tai muistilappusia. Kuitenkin, oli ihan mukava uppoutua johonkin asiaan ja selvitellä siitä pieniä yksityiskohtia.

Nyt pitää vaan toivoa, että pystyn numeroita nostamaan päättötodistukseen, sillä muutamat opettajat ovat kertoneet ottavansa 7. ja 8.luokankin numeroita huomioon. En tiedä missä määrin sitten, mutta mun mielestä se on tosi tyhmää. Varmaan ihan jonkun arviointisuunnitelman mukaista, mutta silti. Sitten se arviointisuunnitelma on huono. Pitäisi arvioida taso nyt, eikä ottaa huomioon kaksi vuotta sitten olleita numeroita.

Olipas kiva näppäillä ajatuksia. Toivottavasti pidit! Seuraavaa tekstiä toivottavasti tiistaina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s